Tips & Advies Siergrind

Tips en advies bij het aanleggen van siergrind of siersplit.

 

Siegrindwinkel.nl de specialist in grind en split voor de tuin, zie voor meer informatie ook:

 

 Grind in de tuin, we helpen u graag.


Als u zelf een terras of pad aanlegt, wilt u natuurlijk dat, het met zorg uitgekozen siergrind of siersplit er de komende jaren nog even mooi bij ligt. De volgende tips kunnen u wellicht daarbij helpen. Maak van te voren een goed ontwerp en teken dit op schaal uit. Vergeet hierbij vooral niet de belangrijkste plaatsen van deuren, regenpijpen en afvoerputjes aan te geven.
Afhankelijk van het doel waarvoor u siergrind of siersplit aanlegt, zijn voor een oprit, pad of terras bepaalde minimale afmetingen nodig. Denk bij het ontwerp goed na over de afmetingen die uw terras, pad, oprit of parkeerplaats moet hebben.
 
 

Siergrind en siersplit, ideaal voor een onderhoudsvrije tuin.

Begin bij het aanleggen van een terras, pad of oprit met siergrind of split met het aanbrengen van een zandbed. Breng na verdichten van het zand hierop antiworteldoek aan ter voorkoming van onkruidgroei en het 'wegzakken' van het grind.

Om te voorkomen dat het grind uitloopt of moeilijk berijdbaar is, adviseren wij het gebruik van zogenaamde honingraat tegels of splitplaten. Deze kunt u vinden in de webshop. Voor meer info zie; aanleg van siergrind en siersplit met splitplaat.

 

Siergrind en siersplit voorkomen wateroverlast.

Wist u dat er door het aanbrengen van bestrating en de klimaat veranderingen een toenemende behoefte bestaat aan waterberging als het hard regent? Verschillende gemeenten in Nederland leggen met name in nieuwe woonwijken natuurlijke waterbergingssystemen aan bijv. grote vijvers of waterdoorlatende bestrating. Maar u kunt zelf ook veel doen om water overlast te voorkomen.
De meeste sierbestratingen zijn slecht waterdoorlatend en alle regenwater moet dus aan de oppervlakte via kolken etc. afgevoerd worden. Siergrind en siersplit laten het water door en zorgen zo voor een natuurlijke waterafvoer. In onze siergrindwinkel vindt u een groot assortiment met de nieuwste soorten siergrind en siersplit.