Splitplaten gebruiken

Siergrind en siersplit aanleggen met splitplaten.

Een nieuwe ontwikkeling bij de aanleg van siergrind is het gebruik van splitplaat.
Met deze kunststof plaat is het mogelijk om siergrind aan te leggen die “aanvoelt” als bestrating. Door de honingraat komt het grind vast te liggen. Het weglopen of wegrijden van het grind behoort met deze splitplaat tot het verleden. 
 
De splitplaten zijn 0.80 m x 1.20 meter en kan door middel van een aantal nokken met messing en groef eenvoudig in elkaar worden geschoven. Dit is echter niet noodzakelijk. U kunt er ook voor kiezen de platen tegen elkaar te leggen met een paar cm. ruimte zodat de platen een beetje kunnen werken. Sterk genoeg om met een personenauto, zelfs met vrachtautos over heen te rijden. Splitplaat is verkrijgbaar in gerecycled kunststof in de kleur antraciet en van nieuw kunststof in de kleur wit.
 

Splitplaten aanleggen, voor een blijvend strakke oprit, parking of terras.

De verwerking van splitplaten is goed zelf te doen. Begin met een stabiele ondergrond van zand of gebroken puin, indien gewenst kunt u nu ook al de kantopsluiting op hoogte aanbrengen. Het cunet (ruimte tussen de opsluitbanden) netjes vlak maken en verdichten met een trilplaat, hierop een laag worteldoek aanbrengen waarop u de splitplaat neerlegt en tenslotte kunt u het grind over de splitplaat verwerken. 
 
Houdt met het gebruik van splitplaat rekening met de fractie van het grind of split. Voor de splitplaat kunt u een fractie tot maximaal 20 mm verwerken. De Stabilo splitplaat zijn al voorzien van anti worteldoek aan de onderzijde van de splitplaat. Voor de Stabilo splitplaten kunt u gebruik maken van een fractie tot 20mm.
 
Splitplaten assortiment van Siergrindwinkel.nl.
 
Voor uw terras kunt u de Visiegravel splitplaten voor terras gebruiken. Deze splitplaten zijn licht, gemakkelijk in gebruik en door de geringe hoogte overal te leggen.
 
Voor uw oprit of zwaardere toepassingen kunt u het beste de Gravelpro splitplaten gebruiken. Stevige splitplaten waarover met gemak met personenauto's gereden kan worden. (indien gevuld met grind uiteraard).
 
Splitplaten kopen? Klik hier voor ons assortiment splitplaten.
 
 
gebruik van splitplaatgebruik van splitplaat