Verschil grind-split?

Bij siergrindwinkel.nl vindt u verschillende soorten grind en siersplit, maar wat is eigenlijk het verschil ?

Grind


Siergrind wordt gewonnen in rivieren en heeft door het slijten in het water een veelal ronde vorm. Daarnaast worden sommige grindsoorten in speciale trommels rond gemaakt. Door de stenen geruime tijd tegen elkaar aan te laten rollen worden ze vanzelf rond en glad.  Siergrind is in verschillende maten en kleuren beschikbaar en geschikt voor “halfverharding” en decoratie.

Voordelen Siergrind; Weinig gevoelig voor groene aanslag, meer geluid met betreden (inbraak preventie), laat snel regenwater door, exclusievere soorten in kleur en vorm, comfortabeler met betreden.

 

Siersplit


Siersplit wordt gewonnen in zogenaamde groeves, eigenlijk is het “gespleten” breuksteen vandaar de naam split. Door de hoekige vorm van het materiaal zal het minder bewegen t.o.v. elkaar. Het geeft dus een stabielere laag  dan met grind, en is derhalve geschikt voor “halfverharding” en decoratie.

Voordelen Siersplit; stabieler dan grind (makkelijker lopen of rijden), ruime keuze in verschillende kleuren en maten, voordeliger per m2.

 


TIP!! Heeft u grind nodig voor uw dakterras, dan is het eerst zaak om na te gaan of de constructie daarvoor geschikt is en het gewicht kan dragen. Let erop dat het grind regenwater snel kan afvoeren. Het gebruik van grind in een grotere fractie (bijv.16-32) is daarvoor aan te raden.