Ardenner split

Ardenner split grijs. Ook wel bekend als grijze kalksteensplit. Mooie, harde splitsoort geschikt voor pad, terras en oprit.

Ardenner split kopen!

Fractie Ardenner split

Ardenner split kan online besteld worden in onderstaande maten. Dit wordt ook wel de fractie genoemd.

7/14 mm 

De fractie van Ardenner split is de zeefmaat van het split aangegeven in millimeters. De fractie betreft de zeefmaat en dus niet de exacte maat, deze houden wel verband met elkaar. De zeefmaat is niet de exacte maat aangezien stenen horizontaal en verticaal door de zeef kunnen vallen. 

Levering Ardenner split

Ardenner split is te bestellen in verschillende volumes. De verschillende volumes worden geleverd in bigbags.

  • big bag 350 liter (500kg)
  • big bag 500 liter (750kg)
  • big bag 700 liter (1000kg)
  • big bag 1000 liter (1500kg)

 

Hoeveel Ardenner split heb ik nodig?

De hoeveelheid split die u nodig heeft voornamelijk te maken met de fractie van het split. Hoe kleiner de fractie is hoe meer u haalt uit een bigbag. De dikte van de laag bepaalt of u wel of niet op de ondergrond kijkt. Als stelregel kunt u gebruiken dat u het hoogste getal van de fractie keer factor 3 moet doen om een goede bedekking te krijgen.

Bijvoorbeeld;
 
fractie 8/16 = 16 x 3 = 48 mm (5cm.)
 
Bij een fractie van 8/16 haal je 20 lagen van 5 cm. uit een bigbag van 1000 liter. Elke laag is 1 m2.

Hoe wordt het ardenner split geleverd?

Uw bestelling wordt geleverd in een bigbag die staat op een pallet. De bigbags van 500 en 1.000 kg. worden geleverd met een pompwagen. De bigbags van 1.500 kg. worden geleverd met een kooiaap. In principe wordt de bigbag naast de vrachtwagen gelost op een verharde stoep. In overleg met de chauffeur kan uw afleverplaats gewijzigd worden. De ondergrond voor een palletwagen dient ten alle tijde verhard te zijn. Een verhard grindpad valt hier niet onder.